H-Yoga

integraleyogaschiedam-h-yoga

H-yoga is een speciaal voor (ex-)kankerpatiënten ontwikkeld programma en kan ondersteuning bieden zowel tijdens als na de medische behandeling. Dit programma is ontwikkeld door Josette van Leeuwen (www.jyo.nl ) en in samenwerking met de Stichting Yoga & Kanker (www.yogaenkanker.nl) is een opleiding ontwikkeld voor Yoga docenten.

H-Yoga staat voor de H van Hatha Yoga en Helende yoga. Door een aangepast programma van Hatha yoga, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie/visualisatie wordt het zelfhelende vermogen van de cliënt aangesproken. Kankerpatiënten ervaren dat zij door het volgen van H-yogalessen zelf een actieve bijdrage leveren aan de genezing of het herstel van hun lichaam. Let op: H-yoga is uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op de reguliere (na)zorg en is afgestemd op bestaande (lichamelijke) beperkingen.

Affirmaties

Gedurende de H-yogalessen of als afsluiting van een H-yoga les wordt regelmatig gebruik gemaakt van affirmaties.

Affirmaties zijn positieve gedachten. Door je hoofd te vullen met positieve gedachten kun je daadwerkelijk veranderingen in je leven aanbrengen. Als je vaak genoeg iets herhaalt, ga je er in geloven. Bijvoorbeeld: ” Ik geniet iedere dag van alles om mij heen”  of  “Ik genees mezelf en ik ben helemaal ontspannen”

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek: neem contact op met Cecilia Huisman, H-yogadocent, telefoon: 06-51396305 of raadpleeg bovengenoemde websites.


Ibiza yoga reis 2018

Na onze heerlijke reis in mei 2017 hebben we voor 2018 wederom het prachtige Can ... Read More
Lees meer...

YogaCamp 2017

Van 29 juli tot 19 augustus vond plaats het YogaCamp 2017 op de camping de ... Read More
Lees meer...

Yoga en Dans

Wil je niet alleen maar in een houding staan maar ook het plezier van bewegen ... Read More
Lees meer...
b324eb9_w636_shutterstock24765733

H-yoga in beeld

H-yoga is een aangepast yogaprogramma voor (ex-) kankerpatiënten. Dit programma biedt ondersteuning in het herstel- ... Read More
Lees meer...

Gentle yoga

Na de zomervakantie gaan we door met de gentle yoga op donderdagavond. Deze vorm van yoga is ... Read More
Lees meer...